Bra att veta

Tid

Måndag den 2:a - fredag den 6:e september 2013

Plats

Uppsala Konsert & Kongress, UKK
Vaksalatorg 1 (ingång från Storgatan)
753 75 Uppsala
Uppsala Konsert & Kongress,
Konferensreception: 018-727 90 27
Telefax: 018-727 90 25
E-post: rontgenveckan2013@congrex.com
GPS-koordinater: Lat: N 59° 51’ 40.51’’ Long: E 17° 38’ 43.42’’ eller för att
lätt ställa in på din GPS N 59.861253 E 17.645394

UKK         UKK                                         

Praktiska upplysningar

Anmälan/Registrering

Anmälan till Röntgenveckan och till det sociala programmet sker online via Kongressanmälan.

OBS! Hotellbokning via Congrex är inte längre möjligt.

Registreringen har öppet måndagen den 2 september mellan klockan 12:30-19:00 och därefter från tisdagen den 3 september kl. 07:30 och är sedan öppen under konferensdagarna. Registreringsdisken är belägen i entréhallen.

Har du redan erhållit din namnskylt via post behöver du inte anmäla dig. Vill du göra en ny registrering görs detta vid registreringsdisken.

Priser

Efter 30 juni (SEK exklusive 25% moms)
 
Delegat
ST-program
Alla dagar
6400
5400
Två dagar
4950
3950
En dag (tisdag-torsdag)
3500
2500
En dag (fredag)
2300
1300

 

Studenter (SEK exklusive 25% moms) under grundutbildning kan,
mot uppvisande av Mecenatkort, delta för speciellt studentpris
 
Student
Alla dagar
2400
Två dagar
1800
En dag (tisdag-torsdag)
1100
En dag (fredag)
700
 
Moderator

Som moderator deltar du kostnadsfritt den dag eller de dagar inklusive kvällsaktivitet/er som ditt uppdrag utförs. Önskar du delta ytterligare dag/dagar betalar du ordinarie avgift för den dagen/dagarna.

Inbjuden föreläsare/Symposiedeltagare

Inbjudna föreläsare/symposiedeltagare deltar kostnadsfritt hela veckan inklusive socialt program. Resa och uppehälle står man för själv.
Deltar du enbart under den dag du föreläser står Röntgenveckan för resekostnaden samt att du, under den dagen, deltar kostnadsfritt inklusive det sociala programmet.

Fria föredragshållare, posterdeltagare och presentation av uppsats (inkl C- och D-uppsats),
ST-läkarprojekt, avhandling och fallpresentationer (ST-program).

Betalar kongressavgift.

Information A - Ö

Abstrakt

Av miljöskäl avstår vi i år från att trycka abstrakt i programboken. Samtliga insända abstrakt finns att läsa på hemsidan www.rontgenveckan.se.

Cykelutställning

Bara något kvarter från Uppsala Konsert & Kongress låg för inte så länge sedan norra Europas största cykelfabrik, Nymans verkstäder. Miljontals Hermes- Crescent- Nordstjernan- och Apollocyklar, för att bara nämna
några märken, har lämnat fabriken.
Det tillverkas inte längre några cyklar i Uppsala men du kommer att märka att cykeln är stadens vanligaste kommunikationsmedel.
För att åskådliggöra Uppsalas cykelhistoria arrangerar Nymans vänner www.nymansuppsala.se en utställning.
På tisdagen kl. 10:45 kan du också lyssna på en intressant föreläsning ”Cykelgiganten i Uppsala” i Stora salen.
Varför inte också prova på att rida en höghjuling? Det kan du göra på plan 6, onsdag och torsdag kl. 10:00 -10:45 och 15:00-15:45.

Deltagarbevis

Deltagarbevis delas ut på begäran till registrerade deltagare. Vänd dig till informationsdisken.

Deltagarlista

Finns att hämta här som pdf-fil.

Friskrivningsklausul

Organisationskommittén och Congrex Sweden AB ansvarar inte för några skador/förlorade ägodelar tillhörande deltagare och/eller medföljande.

Frågor till föreläsare

Vi ser fram mot många nyfikna frågor vid föreläsningar och symposier. I de större salarna kommer mikrofoner att finnas utplacerade. För att underlätta för dem som saknar mikrofonvana kommer det att vara möjligt att ställa frågor via nätet. Detta gäller i Stora salen, Sal B och i Utställningssalen.

Funktionärer

Funktionärer finns utplacerade i hela huset för att hjälpa dig hitta rätt. Vi hoppas de ska vara lätta att hitta i orange pikétröjor.

Föreläsarservice

Se denna länk

Företagssymposier

Flera av våra huvudsponsorer presenterar intressanta symposier. Företagen har bjudit in framstående, ofta internationella föreläsare. Missa inte chansen att höra om den teknik du ska arbeta med i morgon. Samtliga företagssymposier presenteras på denna länk. Ingen förhandsanmälan.

Garderob

plan 1 finns en bevakad garderob där du kan lämna bagage och ytterkläder (vi hoppas de inte behövs).

Informationsdisk

entréplanet (plan 2) hittar du informationsdisken. Måndagen den 2:a september är informationsdisken bemannad mellan kl. 12:30-19:00 och därefter, från tisdagen den 3:e september, dagligen från kl. 07:30.

Internetservice

I Uppsala Konsert & Kongress finns ett trådlöst nätverk som du kan ansluta till. I huset finns dessutom ett antal ”surfstationer” utplacerade. Här finns möjlighet att surfa på Internet och läsa e-post.

Invigning

Invigningen av Röntgenveckan 2013 sker tisdagen den 3:e september kl. 17:30 i Stora salen. Observera att invigning med efterföljande utställningsmingel inträffar kort efter sista programpunkt på tisdagen. Alltså ingen ”hemgång” däremellan.

Joggning

Se under sportaktiviteter.

Kaffe

För- och eftermiddagskaffe serveras på många ställen i huset. Se under ”Måltider”.

Kartor

Karta för Röntgenveckan med aktuella platser finns här.
Allmän karta över Uppsala hittar du till exempel på Eniro där du också kan hitta utsiktsbilder.

Kongressen

Röntgenveckan 2013 är en gemensam kongress för Svensk Förening för Bild- och Funktionsmedicin, Svensk Förening för Röntgensjuksköterskor, Svensk Förening för Medicinsk Teknik och Fysik, Svensk Förening för Radiofysik, Svensk Förening för Nuklearmedicin, Svensk Förening för Odontologisk Radiologi, Svensk Förening för Röntgenundersköterskor, Svensk Förening för Röntgensekreterare och Svensk Förening för Klinisk Fysiologi.
Under kongressen är alla sessioner öppna för samtliga kongressdeltagare, med undantag för de minikurser som arrangeras för ST-läkare, oavsett föreningstillhörighet. Företagens representanter deltar som fullvärdiga kongressdeltagare och är välkomna på alla aktiviteter.

Kvällsaktiviteter

Se sidan benämnd "Socialt".

Lunch

Se ”Måltider”. För dem som deltar i ”bröstdagen” under onsdagen serveras lunch på hotell Park Inn.

Lånecykel

Varför inte ta dig fram i staden som flertalet Uppsalabor, på cykel. Flera av kongresshotellen har lånecyklar och dessutom har Fålhagens cykel ställt ett antal cyklar till vårt förfogande. Om du vill låna en cykel vänd dig till informationsdisken.

Minikurser för ST-läkare

Under Röntgenveckan arrangeras ett antal fyratimmars minikurser för ST-läkare (se ST-program). Kurserna uppfyller delar av delmål enligt socialstyrelsens målbeskrivning. Kurserna innehåller en teoretisk och en praktisk del. Intyg utdelas efter genomgången kurs. Minikurserna har krävt förhandsanmälan men eventuellt överblivna platser fördelas vid kursstart.

Monterpris

En hemlig jury kommer att utse ”Bästa monter vid Röntgenveckan 2013” i tre kategorier: ”stor monter” (minst 16 m2), ”övriga montrar” och ”årets nykomling”. I kriterierna ingår bland annat: exteriör, presentation av produkter och bemötande vid besök. De mycket prestigefyllda priserna utdelas vid torsdagens bankett. Vi önskar alla utställare lycka till i tävlingen.

Måltider

För- och eftermiddagskaffe:
Serveras vid flera bufféer i utställningen plan 2 kl. 10:00-10:45 respektive 15:00-15:45.
Stanna inte vid första bästa utan fördela gracerna under veckan så ser du mer av utställningen.
Lunch:
Tisdag, onsdag och torsdag serveras lunch kl. 12:15. På fredagen serveras en matsäckspåse. Matpaketet kan du ta med som färdkost eller avnjuta på altanen i solskenet. Luncherna serveras i utställningen plan 2.
Lunchmenyer
Tisdag den 3:e september - Hickorymarinerad rostbiff med potatissallad och rostade höstprimörer.
Onsdag den 4:e september - Varmrökt lax från Grisslehamn med primör & -färskpotatissallad med dillkräm.
Torsdag den 5:e september - Svensk kycklingfilé serveras med rotfrukter och syrade höstkantareller samt örtkräm.
Fredag den 6:e september - Grab & go wrap fylld med renstek, pepparot & sallad samt dryck och frukt.

Namnskylt

Namnskylten kommer att sändas till dig per post. Konferensväska och band till din namnskylt hämtar du i registreringsdisken vid din ankomst.
Namnskylten är en personlig värdehandling och din biljett till Röntgenveckan. Den är också din biljett till kvällsaktiviteterna så bär alltid namnskylten.

Nyttiga telefonnummer

Informationsdisken: 0730-50 01 04 0708- 13 69 77
Uppsala Konsert & Kongress: 018-727 90 27
Uppsala Taxi: 018-100 000
Taxi Kurir: 018-12 34 56
Taxi 020 Uppsala: 020-20 20 20
SAS information: 0770-72 77 27
SJ: 0771-75 75 75
Utställningsansvarig Arnold Persson: 0705-77 35 79

Parkering

Cykelparkering finns utanför Uppsala Konsert & Kongress mot Vaksalagatan.
Det finns parkeringshus och parkeringsplatser i centrum, på gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress. Centralgaraget vid tågstationen har öppet kl. 05:00-01:00 alla dagar.

Plan 7

Plan 7, med sal K7 och L7, nås med hiss från entréplanet plan 2, plan 3 och plan 6. Eftersom hissens kapacitet är begränsad uppmanas alla som ska bevista någon aktivitet på plan 7 att vara ute i god tid. Plan 7 kan kan med fördel också nås via trappa från plan 6.

PI = Park Inn

Salen med benämningen PI är belägen en trappa ned inne på hotell Park Inn. Avståndet från entrén till Uppsala Konsert & Kongress till hotell Park Inn är endast ca 120 m.

Posterutställning

Posterutställningen, med 25 bidrag, är belägen på plan 6. Bästa poster kommer att utses i samband med postersessionen onsdagen den 4 september kl. 13:30-15:00. Du som medverkar med poster
bör sätta upp den så tidigt som möjligt, dock senast till lunch tisdagen den 3 september. Låt Din poster sitta uppe hela veckan.

Registrering

Du som fått din namnskylt hemskickad är redan registrerad och kan gå direkt till väskutlämningen.
Registreringen sker på entréplanet (plan 2). Måndagen den 2:a september är registreringen bemannad mellan kl. 12:30-19:00. Därefter öppet dagligen från kl. 07:30. En- eller flerdagsregistrering är möjlig utan förhandsanmälan.

Rumsvärdar

I varje föreläsningssal finns minst en rumsvärd. Rumsvärden känns igen på sin pikétröja i intensivt orange.

Socialt program

Från tisdag till torsdag händer det något kul varje kväll, se sidan Socialt program.

Sportaktiviteter

Se sport-sidan

ST-utbildning

Se under ”Minikurser för ST-läkare”.

Studiebesök vid Bild- och funktionsmedicinskt centrum (BFC), Akademiska sjukhuset

Onsdagen den 4:e september, på eftermiddagen, är det studiebesök på Bild- och funktionsmedicinskt centrum, Akademiska sjukhuset. Om du vill följa med anmäler du dig vid Informationsdisken före lunch (antalet deltagare är begränsat). Kl. 13:30 samlas deltagarna vid informationsdisken och sedan blir det gemensam promenad till sjukhuset (ca. 20 minuter).

Taxi

Se under ”Nyttiga telefonnummer”.
Taxi till och från Arlanda: Om du åker med Uppsala Taxi så gör du det till rabatterat pris (460:-) om du vid beställningen eller när du hoppar in i taxin uppger ”Medicinveckorna”.

Tipspromenad

Under veckan finns det tipsfrågor i många utställningsmontrar. Tävlingsformulär hittar du i kongressväskan. Ifyllt formulär lämnas i särskild låda vid Informationsdisken senast torsdag den 5 september kl. 15:00. Vinnarna anslås vid informationsdisken under fredag förmiddag. Vinster hämtas vid samma disk.

Transporter

Det mesta i Uppsala ligger på bekvämt gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress.
Med buss i Uppsala - Buss 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 14 och 18 stannar nära Uppsala Konsert & Kongress.
Hållplatser
Buss 2, 8 - Väderkvarnsgatan vid Kvarnen.
Buss 4, 6, 7, 14 och 18 - stannar nära Uppsala Konsert & Kongress.
Buss 3, 9 - Vaksalagatan vid Väderkvarnsgatan.
Taxi till och från Arlanda
Om du åker med Uppsala Taxi så får du det till rabatterat pris (460:-) om du vid beställningen eller när du hoppar in i taxin om du uppger ”Medicinveckorna”.
Tåg till och från Arlanda
Det går flera tåg i timmen från Uppsala C till Arlanda. Restid knappt 20 minuter.
Flygbuss till och från Arlanda
Upplands Lokaltrafik, UL, kör Flygbuss 801 till Arlanda ett par gånger i timmen. Restid ca. 40 minuter. Bussarna avgår från Centralstationen.

Vattenhål

Röntgenveckan 2013 har utsett två lokala officiella vattenhål vilka fungerar som mötesplatser för nätverkande under veckan. Mot uppvisande av din namnskylt kan du köpa öl och vin till rabatterat pris.
Katalin Östra station (väldigt nära Uppsala Konsert & Kongress).
Hotell Radisson Blu (nästan lika nära).

Utställning

Utställningen öppnar tisdag den 3:e september kl. 09:00 och pågår fram till fredag den 6:e september kl. 10:45.

Ändringar

Programändringar som skett efter den 15 augusti har av trycktekniska skäl inte kunnat göras i programboken. På hemsidan www.rontgenveckan.se sker dock en kontinuerlig uppdatering.

 


 

Senaste nytt

 

 

KongressAnmÄlan

Kongressen avslutad